Valmista lampaanlihasta herkullista ruokaa emännän ohjeilla


Kautta aikain tilalliset ovat olleet eteviä hyödyntämään itsetuottamiansa ruokatarvikkeita. Niin on Karjataidon tilan emäntäkin.
Nappaa tästä varmasti maistuvat emännän reseptit.

Lammaskaali

Herkullinen perinnepata
  • 2l ronskia valkokaalisilppua
  • vajaa kilo lampaan lapapaistia suikaloituna
  • 3rkl voita
  • reilu ropaus suolaa
  • 3rkl tummaa siirappia
  • 1rkl rosmariinia
  • 3-5 valkosipulinkynttä siivuina
  • vettä
PERINTEINEN

Niskakiekot juurespedillä

Käytä kauden kasviksia
  • lampaan niskakiekkoja
  • 5 perunaa
  • 4 porkkanaa
  • kesäkurpitsaa
  • kukkakaalia
  • papuja
  • vettä
  • 1rkl suolaa
  • 1kpl Luomu lihakuutio
  • Rosmariinia
  • Valkosipulia oman maun mukaan
VAIVATON

Emännän parempi marinadi

Lampaan viulu tai putkiluu paisti
  • lampaan viulu tai putkiluupaisti
  • 2rkl sinappia
  • 3dl olutta
  • 3rkl tummaa siirappia
  • 1rkl katajanmarjoja
  • 1rkl merisuolaa
HERKULLINEN

Emännän punaviinimarinadi

Lampaan viululle tai putkiluupaistille
  • lampaan viulu tai putkiluupaisti
  • 3dl punaviiniä
  • 3rkl hunajaa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1rkl mustapippuria
  • 1rkl katajanmarjoja
  • 1rkl rosmariinia
  • 1rkl merisuolaa
maukas

Nappaa reseptit talteen ja kerro kaverillekin:

Onko sinulla oma resepti?

Jaa onnistumisesi, luottoreseptisi ja parhaat lammasruokavinkkisi kanssamme Facebookissa.