Valmista lampaanlihasta herkullista ruokaa emännän ohjeilla
Kautta aikain tilalliset ovat olleet eteviä hyödyntämään itsetuottamiansa ruokatarvikkeita. Niin on Karjataidon tilan emäntäkin.
Nappaa tästä varmasti maistuvat emännän reseptit.
Lammaskaali
Herkullinen perinnepata-
2l ronskia valkokaalisilppua
-
vajaa kilo lampaan lapapaistia suikaloituna
-
3rkl voita
-
reilu ropaus suolaa
-
3rkl tummaa siirappia
-
1rkl rosmariinia
-
3-5 valkosipulinkynttä siivuina
-
vettä
Sulata voi kattilassa/valurautapadassa.
Pyöräytä lapasuikaleet ja valkosipulinkynnet voissa, ripota suolaa päälle ja kaada kaalisilppu perään.
Lisää vettä niin, että sitä on kattilassa samalle korkeudelle kuin kaalia ja lihaa.
Kaada siirappi ja rosmariinit päälle, sekoita ja jätä hautumaan 2-3h ajaksi, tai valurautapadassa voit jättää padan uuniin 125 asteeseen vaikka aamulla ja ottaa ruoka-aikaan pois.
Maista ennen tarjoilua, ja lisää vielä tarvittaessa suolaa tai siirappia. Tarkoitus on maistua selvästi sekä makealta, että suolaiselta.
Lammaskaali paranee vain lämmitettäessä uudelleen.
Pyöräytä lapasuikaleet ja valkosipulinkynnet voissa, ripota suolaa päälle ja kaada kaalisilppu perään.
Lisää vettä niin, että sitä on kattilassa samalle korkeudelle kuin kaalia ja lihaa.
Kaada siirappi ja rosmariinit päälle, sekoita ja jätä hautumaan 2-3h ajaksi, tai valurautapadassa voit jättää padan uuniin 125 asteeseen vaikka aamulla ja ottaa ruoka-aikaan pois.
Maista ennen tarjoilua, ja lisää vielä tarvittaessa suolaa tai siirappia. Tarkoitus on maistua selvästi sekä makealta, että suolaiselta.
Lammaskaali paranee vain lämmitettäessä uudelleen.
PERINTEINEN
Niskakiekot juurespedillä
Käytä kauden kasviksia-
lampaan niskakiekkoja
-
5 perunaa
-
4 porkkanaa
-
kesäkurpitsaa
-
kukkakaalia
-
papuja
-
vettä
-
1rkl suolaa
-
1kpl Luomu lihakuutio
-
Rosmariinia
-
Valkosipulia oman maun mukaan
Laita aamulla kannelliseen uunivuokaan niskakiekkoja (voivat olla vaikka vielä jäisiä), pilkottuja kauden juureksia, vettä, Luomu- lihaliemikuutio ja mausteet.
Täytä vedellä siten, että vettä on n. 5cm vuoan pohjalla.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa kansi kiinni. Valmista lounasaikaan.
Täytä vedellä siten, että vettä on n. 5cm vuoan pohjalla.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa kansi kiinni. Valmista lounasaikaan.
VAIVATON
Emännän parempi marinadi
Lampaan viulu tai putkiluu paisti-
lampaan viulu tai putkiluupaisti
-
2rkl sinappia
-
3dl olutta
-
3rkl tummaa siirappia
-
1rkl katajanmarjoja
-
1rkl merisuolaa
Sekoita mausteet.
Hiero sulatetun lampaanviulun pintaan.
Laita kinkkupussiin maustumaan 1vrk ajaksi ja paista uunissa 2h/1kg 125 astetta.
Hiero sulatetun lampaanviulun pintaan.
Laita kinkkupussiin maustumaan 1vrk ajaksi ja paista uunissa 2h/1kg 125 astetta.
HERKULLINEN
Emännän punaviinimarinadi
Lampaan viululle tai putkiluupaistille-
lampaan viulu tai putkiluupaisti
-
3dl punaviiniä
-
3rkl hunajaa
-
5 valkosipulinkynttä
-
1rkl mustapippuria
-
1rkl katajanmarjoja
-
1rkl rosmariinia
-
1rkl merisuolaa
Sekoita punaviini ja mausteet.
Hiero sulatetun lampaanviulun pintaan.
Laita kinkkupussiin maustumaan 1vrk ajaksi ja paista uunissa 2h/1kg 125 astetta.
Hiero sulatetun lampaanviulun pintaan.
Laita kinkkupussiin maustumaan 1vrk ajaksi ja paista uunissa 2h/1kg 125 astetta.
maukas
Nappaa reseptit talteen ja kerro kaverillekin:
Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp
Share on print
Onko sinulla oma resepti?
Jaa onnistumisesi, luottoreseptisi ja parhaat lammasruokavinkkisi kanssamme Facebookissa.